Det er intet under, at vi er mange, der elsker varm kakao og ikke blot, fordi det er hyggeligt at sidde med en kop varm kakao med flødeskum og varme tæerne under lune tæpper. Faktisk bidrager kakao med nogle ret så positive egenskaber. Leder du efter en god undskyldning for at indtage en lækker kop varm kakao og en opskrift på selv samme, så er du havnet det helt rette sted.
Den bedste opskrift på varm kakao
Mange hiver en liter Mathilde med sig hjem fra supermarkedet, når de har varm kakao i tankerne. Mathilde kakao smager ganske glimrende, men det behøver bestemt ikke at være hverken svært eller dyrt at lave en super lækker kop varm kakao; en udgave som er endnu mere smagsfyldt og tilfredsstillende end købe-kakaomælk. Smagen af intens chokolade, en rund og fyldig kakao kan bare noget helt andet.
Dette skal du bruge:
- 4-5 stykker mørk chokolade af eget valg.
- 2 spiseskeer kakaopulver.
- 4 dl. mælk af eget valg.
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. kanel.
Sådan gør du:
- Varm mælken op i en gryde ved medium varme.
- Tilsæt den mørke chokolade (gerne hakket) samt kakaopulver, sukker og kanel, hvis du er vild med lidt mere krydderi i din kakao.
- Rør rundt i gryden indtil ingredienserne er opløst.
- Fordel i to kopper og tilsæt dit yndlings toppings.
Har du nogensinde prøvet at toppe din varme kakao med skumfiduser? Hvis ikke, så er du bestemt gået glip af en lækker smagsoplevelse! Manges favorit er den klassiske flødeskum. Selvom vi kender den helt klassiske version og elsker den, kan du sagtens forsøge dig med at tilføje karamel eller en sirup for at give skummen en fornyende smag. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.
Kakaoens gode egenskaber
Kakao indeholder både koffein og theobromin. Det, de har tilfælles er, at de har en opkvikkende effekt. Du har med sikkerhed også hørt om kakaosmør. Det lyder bestemt lækkert, og det synes kroppen også, at det er. Kakaosmør gemmer nemlig på olier, der er gode for hjertet. Kakao indeholder en god håndfuld af plantestoffer, der er med til at booste immunforsvaret. Følelsen af glæde når du sidder med en kop lækker varm kakao, kommer ikke alene af den kulturelle glæde. Kakao indeholder stoffet tryptophan. Tryptophan gør dig rent faktisk glad. Vidste du at: kakaoens duft kan øge hjernebølger, der kan have en afstressende virkning på kroppen? Eller at chokolade kan have en positiv virkning på din koncentration? Dette er gældende, når kakaoen er så ren som muligt. Derfor anbefales det at købe chokolade, der har et indhold på plus 65% kakao.
Vegetarisk varm kakao
Lever du vegetarisk eller er laktoseintolerant, kan du nemt lave en lækker kop varm kakao ved at bytte nogle af ingredienserne ud med alternativer, der passer til dine krav. Du kan i flere helsebutikker finde chokolade uden laktose, og det gør ikke den varme kakao mindre lækker.
Brug plantemælk i stedet for komælk. Smagen af havredrik gør sig super godt sammen med chokolade, og så kan den også skummes.
Skriv et svar