Barnedåben er en stor dag. Som forældre vil man selvfølgelig gerne have at det lykkedes, så dagen kan nydes i fulde drag, uden for meget stress og jag. Derfor har vi her samlet en række enkle råd, som I kan følge for at få den bedste dag med en masse gode minder.
Planlæg i god tid
Der er ikke noget værre end at skulle stresse og skynde sig, når man samtidig har en lille baby at tage sig af. Derfor er det en god ide at være ude i god tid med at booke kirken, snakke med præsten, skrive invitationer og så videre. De fleste babyer bliver døbt når de er omkring 3 måneder, så faktisk kan du starte allerede når baby er en måneds tid gammel. Tit skal kirken bookes i god tid, og især hvis I har et særligt ønske til valg af kirke og præst.
Læg et budget
Den tid du bruger på at lægge et budget er rigtig godt givet ud. Lav et Excel ark med de mange forskellige poster, og noter ned hvor meget du ønsker at bruge på mad, lokation, tøj, bordpynt, underholdning og så videre. På den måde får du et godt overblik over hvad dagen kommer til at koste, og undgår at budgettet løber løbsk.
Husk at nyde dagen
Dette råd er muligvis det vigtigste; husk nu at nyd dagen når den endelig er her. Få familie og venner til at tage billeder, så du som forældre virkelig kan være i nuet og nyde din lille guldklump. Barnedåben er en stor dag og du bliver glad for de billeder du har af baby i sin fine dåbskjole.
De bedste dåbsgaver
En naturlig del af barnedåben er at barnet får dåbsgaver fra den nære familie og venner. Nogen vælger at købe gaven fra en ønskeliste, og andre vælger at købe den på eget initiativ. Det er derfor en god ide at overveje grundigt hvad der skal stå på listen. Blandt de klassiske ønsker kan nævnes en forsølvet sko eller en flot sølvholder til dåbsattesten. Andre gode ønsker kunne godt og klassiske legetøj, som barnet kan bruge i flere år frem. Har du brug for mere inspiration, så kan du se en liste med 10 gode dåbsgaver her.
Det betyder barnedåben
Inden barnet bliver døbt bør man tænke over hvad man siger ja til på sit barns vegne. Barnedåben er et kristent ritual, der tog sin form i starten af 1500-tallet. Den betyder, at vi som forældre, gudforældre og faddere siger ja til at opdrage barnet i den kristne tro. Faktisk siger vi ja til tre ting på barnets vegne:
For det første siger vi ja til forsagelsen. Det betyder at vi siger fra overfor det onde. For det andet siger vi ja til at tro på Gud som vore fader og skaber. For det tredje siger vi ja til troen på Jesus, hans liv, død og opstandelse. Det hele kan opsummeres til at vi på barnets vegne bekræfter at han eller hun ønsker at blive døbt i denne tro, og derved får barnet sit navn.
Skriv et svar